Dirndls

Dirndls
Dirndls

Een dirndl is onderdeel van de originele trachtenkleding. Dit is Beierse en Oostenrijkse klederdracht. Van origine is het een mengeling van klederdracht en dienstbodenkleding. Maar daar worden ze al lang niet meer voor gebruikt. Zeker in Nederland zijn dirndls tegenwoordig mateloos populair als feestkleding op oktoberfeesten. Waar het voor mannen bijna een verplichting is om een lederhose te dragen tijdens een Oktoberfest, is het voor vrouwen een must om in een mooie dirndl te verschijnen. En we hebben wat prachtige dirndls bij Lederhosenland!

De dirndl benadrukt de vrouwelijke vorm door de taille in te snoeren en de boezem voller te laten lijken. Dit maakt het tot een bijzonder sexy kledingstuk. Er gaat een heel verhaal schuil achter de manier waarop je je dirndl draagt. Met de manier van knopen van de strik van het schort, geeft de draagster haar ‘beschikbaarheid’ aan. Als de strik aan de rechterkant is geknoopt, is de dame getrouwd, verloofd of op een andere manier ‘vergeven’. De strik aan de linkerkant geeft aan dat de draagster vrijgezel is. Als het schort aan de voorkant is gestrikt, is het meisje nog maagd en aan de achterkant betekent dat de vrouw weduwe is. In Duitsland wordt zich hier nog strikt aan gehouden en in Nederland weten ook steeds meer bezoekers van Oktoberfeesten wat de strik betekent. Opletten dus! Je wil niet het verkeerde signaal afgeven.

De dirndl wordt meestal gecombineerd met een witte dirndlblouse, die alleen bestaat uit het bovenste gedeelte van een blouse, aangezien de onderkant toch onder de jurk zit. Dit geeft een mooi afgewerkt randje aan het bovenstuk van de dirndl. Vaak hebben deze blouses een pofmouwtje en zijn ze afgezet met kant of broderie.

Als je op de hoogte wil blijven van Oktoberfeesten in Nederland en Duitsland, ga dan naar onze Facebookpagina www.facebook.com/Lederhosenlandcom hier hebben wij ook regelmatige mooie actie’s en aanbiedingen.

De variatie aan dirndls bij Lederhosenland is bijna eindeloos. We hebben dirndls in drie lengtes, prachtig geborduurd of juist eenvoudig afgewerkt en in alle denkbare kleuren. Een dirndl kopen is iets heel persoonlijks. Jij moet je er op en top vrouwelijk in voelen en de jurk moet perfect passen. Lederhosenland begrijpt dat en heeft prima ruil- en retourmogelijkheden. Aan de kwaliteit zal het niet liggen. Alle modellen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een perfecte afwerking.

Hoewel het van origine traditionele klederdracht is, zijn er tegenwoordig ware trends op het gebied van dirndls. Er zijn dus wel degelijk hippe dirndls! Wij volgen die laatste trends op de voet en kopen actuele collecties in zodat u ook op het Oktoberfest volgens de laatste mode gekleed bent.

In Nederland worden dirndls ook vaak Tiroler jurkjes genoemd. En hoewel er in Tirol natuurlijk ook dirndljurken worden gedragen, is de benaming eigenlijk te beperkt. Het dirndl-gebied is namelijk veel groter dan alleen Tirol. Maar als je op zoek bent naar een Tiroler jurk, ben je ook bij Lederhosenland op het juiste adres.

Wilt u een dirndl kopen bij Lederhosenland? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Mocht u vragen hebben over de maat of de pasvorm, staat onze klantenservice voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wij willen niets liever dan dat ú de show steelt op een Oktoberfest in een dirndl van Lederhosenland.

Bekijken als Rooster Lijst

Artikelen 1 tot 12 van 41 in totaal

Pagina
Per pagina
Aflopend sorteren
 1. Dirndl "Hope" groen 60 cm geruit 2-delig zonder blouse
  € 149,95 € 79,95

  Dirndl "Hope" groen 60 cm geruit 2-delig zonder blouse

  Leer meer
 2. Dirndl "Missi" 50 cm exclusief blouse
  € 79,95

  Pasvorm : normaal Materiaal Dirndl : 100% katoen

  Leer meer
 3. Dirndl "Deep Red" 50 cm exclusief blouse
  € 99,95

  Dirndl "Deep Red" 50 cm exclusief blouse

  Leer meer
 4. Dirndl "Just pink" 60 cm exclusief blouse
  € 99,95
  Dirndl "Just pink" 60 cm exclusief blouse Leer meer
 5. Dirndl "Blue Flowers" 60 cm exclusief blouse
  € 129,95

  Dirndl "Blue Flowers" 60 cm exclusief blouse

  Leer meer
 6. Dirndl "Gorgeous" 50 cm exclusief blouse
  € 129,95

  Dirndl "Gorgeous" 50 cm exclusief blouse

  Leer meer
 7. Dirndl "Miss Popkins" 50 cm exclusief blouse
  € 129,95

  Dirndl "Miss Popkins" 50 cm exclusief blouse

  Leer meer
Bekijken als Rooster Lijst

Artikelen 1 tot 12 van 41 in totaal

Pagina
Per pagina
Aflopend sorteren